top of page
Timbertech kompositt terrassebord
Garanti kompositt terrassebord

Timbertech Edge

Timbertech Edge er et kompositt terrassebord i høy kvalitet med enkelt vedlikehold. En god investering i din fritid og vil også heve kvaliteten og helhetsinntrykket på din bolig. Terrassen vil holde seg pen ved kun enkel vask. Hvis en er uheldig og søler vin, olje osv så tørkes det enkelt opp med en klut, det vil ikke trenge ned i terrassebordet. 

Enkel montering da terrassebordene kan skrus på vanlig måte eller monteres med festklips.

 

Timbertech Edge er miljøvennlig da hele kjernen består av resirkulert plast og trefiber. Utenpå er et slitesterkt og UV bestandig skall av ren plast. 25 års Garanti som dekker råte, sprekker, flekker og falming.

Bordene har dimensjon 136x25mm og lengde 4,88 meter.

Egenskaper

 

Timbertech Edge kompositt terrassebord beholder sitt utseende og sin farge med kun enkel rengjøring. Et mye enklere vedlikehold av din terrasse. Kun årlig vask eller etter behov.​ Aldri mer beising eller maling av terrassebordene.

 

  • Flott naturlig trestruktur

  • Enkel og skjult montering

  • Vil ikke råtne, sprekke eller flise

  • Ekstremt god ripemotstand

  • Søl vil ikke trenge ned i bordet

  • Beholder sin flotte farge

  • 25 års Garanti

EDGELoc klips til kompositt terrassebord
kompositt terrassebord med spor

Montering

 

Timbertech Edge har dimensjon 136x25mm og er 4,88m lange.

Bordene har spor i siden slik at en raskt og enkelt kan montere med EDGELoc klips uten synlige skruer. Monteres på maks 40cm bjelkelag.

Som kantbord og mot mot avslutninger og trapper brukes samme type bord men uten spor sammen med TopLoc skruer med farget hode for en fin finish.

For detaljer se AZEK Installasjonsmanual

kompositt terrassebord uten spor
Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

 

Her er noen av de mest stilte spørsmål angående kompositt terrassebord. 

 

Hva er kompositt terrassebord?

Kompositt terrassebord er laget av en blanding av trekomponenter og plast. Dette gir en holdbar, vedlikeholdsfri terrassebordløsning med utseende og følelse av tre, men med flere fordeler som lengre levetid og mindre vedlikehold.

Hvilke fordeler har kompositt terrassebord sammenlignet med vanlige tregulv?

Kompositt terrassebord er motstandsdyktige mot råte, mugg og insekter. De krever minimalt vedlikehold, beholder fargen godt og har en lengre levetid enn vanlige tregulv. De holder seg  penere over tid uten at de sprekker eller fliser.

Kan kompositt terrassebord males?

Nei, kompositt terrassebord kan ikke males. De er farget under produksjonen og er tilgjengelige i forskjellige farger.

Hvor lenge varer kompositt terrassebord?

Levetiden til kompositt terrassebord kan variere, men de kan vare i flere tiår med riktig vedlikehold. Mange produsenter tilbyr garantier på 20 år eller mer.

Hvordan vedlikeholder jeg en kompositt terrasse?

Vedlikehold av kompositt terrassebord er enkelt. Du trenger bare å rengjøre det med mild såpe og vann, og regelmessig fei bort smuss og rusk. Ingen olje eller beis nødvendig.

Kan jeg bruke kompositt terrassebord i våte områder som rundt et basseng?

Ja, kompositt terrassebord er egnet for bruk rundt bassenger og våte områder. De er ikke glatte når de er våte og absorberer ikke vann, noe som gjør dem ideelle for slike steder.

Er kompositt terrassebord miljøvennlige?

Ja, kompositt terrassebord er ofte laget av resirkulerte materialer og er et mer miljøvennlig alternativ enn å bruke nytt tømmer. De krever heller ikke kjemisk behandling eller beis/olje, noe som reduserer miljøpåvirkningen.

Kan jeg installere kompositt terrassebord selv?

Ja, mange kompositt terrassebord er enkle å installere, spesielt hvis du har grunnleggende håndverksferdigheter. Produsentene gir vanligvis detaljerte installasjonsinstruksjoner.

Er kompositt terrassebord dyrt?

Kompositt terrassebord kan ha en høyere opprinnelig kostnad enn vanlige tregulv, men de sparer deg penger på lang sikt på grunn av lavere vedlikeholdskostnader og lengre levetid.

Hvilke faktorer bør jeg vurdere når jeg velger kompositt terrassebord?

Når du velger kompositt terrassebord, bør du vurdere fargevalg, mønstre, garantier, pris, og omdømmet til produsenten. Du bør også vurdere hvor og hvordan du planlegger å bruke terrassen for å velge riktig type og stil.

Kan kompositt terrassebord bli glatte når de er våte?

De fleste kompositt terrassebord er skli-sikre, selv når de er våte. Dette gjør dem trygge å bruke rundt bassenger og i regnvær.

Hvordan reparerer jeg riper eller hakk i kompositt terrassebord?

Mindre riper kan ofte kamufleres ved å bruke en reparasjonssett som inneholder farge-matchende voks. For dypere hakk kan det være nødvendig å erstatte bordet.

Er kompositt terrassebord egnet for kaldt klima med snø og is?

Ja, kompositt terrassebord tåler kaldt klima, snø og is. De er vanligvis frostbestandige og sprekker ikke i kulde.

Kan jeg bruke kompositt terrassebord til å bygge en balkong?

Ja, kompositt terrassebord er egnet for å bygge en balkong. De gir et holdbart og vedlikeholdsfritt alternativ for balkonggulv.

Hvorfor er kompositt terrassebord mer kostnadseffektive på lang sikt?

Kompositt terrassebord kan være dyrere enn trebord ved innkjøp, men på lang sikt sparer du penger på vedlikeholdskostnader og forlengede levetid. Du trenger ikke å bytte ut eller beise og olje de.

Kan jeg legge kompositt terrassebord direkte på gress eller jord?

Det anbefales ikke å legge kompositt terrassebord direkte på gress eller jord. Det er best å legge dem på en solid og flat underkonstruksjon av tre eller kompositt med god lufting.

Hvordan rengjør jeg flekker eller fettflekker på kompositt terrassebord?

Flekker eller fettflekker kan fjernes ved å bruke en mild såpeblanding og en myk børste. Skyll grundig med vann etterpå.

Kan jeg grille på en kompositt terrasse?

Ja, du kan grille på en kompositt terrasse. Det er viktig å bruke en beskyttende grillmatte for å forhindre varmeskader på terrassebordene.

Hvor lang tid tar det å installere kompositt terrassebord?

Tiden det tar å installere kompositt terrassebord avhenger av prosjektets størrelse og din erfaringsnivå. For en gjennomsnittlig terrasse tar det vanligvis noen dager til en uke. Beregn ca samme tid som en tre-terrasse.

Hvordan kan jeg forlenge levetiden til kompositt terrassebord?

For å forlenge levetiden til kompositt terrassebord, bør du regelmessig rengjøre og vedlikeholde dem, unngå å plassere tunge gjenstander som kan forårsake deformasjon, og bruke møbelføtter for å forhindre skade fra møbler.

bottom of page